-->

luni, 29 decembrie 2014

Haideti sa stabilim,totusi,de ce ascultam muzica Rock


~Please hit the "Translate" button for your language~

Nota:Va rog sa votati categoria voastra preferata de pe Outlaws Magazine la sondajul din dreapta/Please vote your favourite category from Outlaws Magazine at the poll on the right side of your screen.
 
Haideti in prima faza sa trecem rapid in revista cand,cum si de ce a aparut acest gen.Originar din Statele Unite ale anilor ’50 si redata intregii lumi o decada mai tarziu,aceasta are ca origini Blues-ul,R&B-ul,Gospel-ul,Country-ul si Jazz-ul,si cum oamenii de culoare veniti pe taram american aveau atunci nevoie de apartenenta la un grup cat mai divers,au combinat elementele muzicale din cultura lor(Blues,Jazz si Gospel) cu elementele muzicii Country,rezultand muzica lor “populara”(Pop) pe atunci,termenul de “Rock N’Roll” aparand cativa ani mai tarziu.Mai trebuie sa mentionez ca din mult iubitul stil “Rock” s-au nascut Pop-ul,New Wave-ul,Dance-ul,Disco-ul si Hip Hop-ul?Da,cred ca era necesar.In concluzie,aveti dezlegare la Jennifer Lopez.


De ce,totusi,fiecare dintre noi avem o relatie atat de “controversata” cu muzica Rock?Da,ar putea fi intr-adevar si elementele Satanice adaugate subliminal printre versurile de altfel cuminti ale melodiilor care ne-ar putea face sa ne pierdem mintile,dar haideti sa excludem aceasta varianta pentru moment.Muzica Rock este,in special pentru tinerii care au scos capul la lumina,muzical vorbind,cea mai proasta perioada dupa anii ’50 cand ar fi putut sa faca asta,intr-un moment in istorie cand li se repeta obsesiv ca toate greselile facute sau nefacute de ei se trag de la ceea ce asculta.Iar cred ca asta o face cu atat mai interesanta-este adevarat,ai liber la funduri,dar alea nu te intriga,nu iti exprima nimic,nici macar nu te mai excita catusi de putin dupa atatea bucati de carne vazute si,chiar mai grav,auzite obsesiv.Putem privii muzica Rock si relatia noastra cu ea ca pe materia aia pe care nu o intelegi si din cauza asta crezi ca o detesti,nu iesi din 4 la ora,dar pana la urma te ambitionezi si treci clasa-nu poti spune ca iti place si atat,nu e muzica Pop(populara),pe care o auzi in Mall cand iti cumperi bascheti iar apoi nu-ti dai seama de ce o fredonezi cand te intorci o saptamana mai tarziu sa-ti cumperi strampi,nu e accesibila pentru toata lumea si tocmai asta,in vulgaritatea sa,o face sa fie cea mai pura forma de arta muzicala.Fie ca vrei un playlist de petrecere,de despartire,betie,drum,nunta,botez,orice,chiar le poti gasi pe toate in acelasi stil,in unele cazuri,chiar in aceeasi melodie-te plimba prin prea multe domenii,idei,mesaje sau sentimente pentru a spune ca “te-ai plictisit”,doar daca n-ai trait 75 de ani si ai petrecut 8 ore pe zi,in fiecare zi ascultand albume vechi,si nici atunci nu te-ai fi plictisit.

Fie pentru ca iti da aripi sau ti le taie,muzica Rock impreuna cu “parintii” ei raman cea mai curata si accesibila(din punct de vedere a “procurarii”,nu a intelegerii)forma de arta existenta la momentul de fata.Haideti sa incepem sa recunoastem si sa ne mandrim ca noi,astia “dubiosii” suntem viitorul si ca,oricat de ipocrit ar suna,chiar poti masura IQ-ul cuiva la minut in functie de preferintele sale muzicale.


Voi de ce ascultati muzica Rock?

___________________________________________________
Luni:Postare libera
Marti:Rubrica muzicala
Miercuri:Postare surpriza(Interviuri,Recenzii,Articole-foto)
Joi:Lista
Vineri:Sex,Drugs and Rock N'Roll sau Behind the Scenes
Sambata:Top
Duminica:Stiri

Monday:Free Style Article
Tuesday:Musical Section
Wednesday:Interview,Review or Photo-article
Thursday:List
Friday:Sex,Drugs and Rock N'Roll or Behind the Scenes
Saturday:Top
Sunday:News

Daca v-a placut ce ati citit,puteti ajuta la cresterea Outlaws Magazine promovand blogul accesand urmatoarele link-uri sau butoanele-gadget din stanga paginii:

You can also support Outlaws Magazine on these pages:

Google+:https://plus.google.com/u/0/b/114645643536966205341/114645643536966205341/posts
Facebook:https://www.facebook.com/outlawsmag
Twitter: https://twitter.com/outlawsmag
Tumblr: https://www.tumblr.com/blog/outlawsmagazine
Pinterest: http://www.pinterest.com/outlawsmag/
Instagram: http://instagram.com/outlawsmag
WeHeartIt: http://weheartit.com/outlawsmag
Ask.fm:http://ask.fm/outlawsmag

5 comentarii:

  1. De ce-ascult rock? Pentru ca de la Elvis(descoperit undeva in generala) la Guns N'Roses(coloana sonora a primilor mei pasi cam pe la finele lui 2008), rockul mi-a vorbit cel mai clar dintre toate genurile muzicale. De ce mi-e drag s-ascult rock? Pentru ca si ingerii undercover il apreciaza! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. O să sune ca din gura unei pipiţe care se vrea profundă, dar nu-mi pasă: muzica rock îmi pune sângele în mişcare.
    În cea mai mare parte a timpului sunt ca o legumă, dar cum dau de playlist-ul meu, una două mă încarc cu energie, bună dispoziţie, inspiraţie...

    Muzica rock e cea mai diversificată, nu mă plictiseşte şi e remediul pentru toate stările de cacao pe care le experimentez. Fie că sunt tristă, fericită, nervoasă sau legumă, tot la muzica asta ruptă din rai apelez.

    Vai, adâncă-s.

    - Andreea, 2014
    mare om, mare caracter.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e un loc destul de "safe" pentru o fata sa foloseasca "adanc" pe post de descriere a propriei persoana.Sa nu zici ca nu ti-am spus :))

      Apropo,imi place cum scrii articolele pe blogul tau.Mersi ca ai adaugat Outlaws Mag. la blogroll.

      Ștergere